Vragen over de inhoud

Hoe weet ik welke archiefdata beschikbaar is in WieWasWie?
Omdat we continu bezig zijn om nieuwe archiefdata toe te voegen, is er geen inhoudsopgave beschikbaar. Als je wil weten welke data er in een bepaalde plaats beschikbaar is, kun je dit snel zoeken met de reguliere zoekfunctie.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe gegevens m.b.t. mijn familienamen?
Wanneer je een geldig abonnement hebt afgesloten en bent ingelogd bij WieWasWie kun je gebruik maken van favorieten. Op een uitgeklapte akte kun je aan de rechterkant aangeven dat je de akte wil toevoegen aan jouw favorieten. Je kunt deze akte dan later eenvoudig terugvinden bij de favorieten in jouw accountinstellingen. Bovendien kun je per e-mail worden geïnformeerd, wanneer er later iets wijzigt of nieuwe documenten worden toegevoegd aan de gegevens met betrekking tot deze akte. Hiervoor moet wel de e-mailnotificatie staan aangevinkt bij jouw accountinstellingen.

Waarom staan er geen leeftijden bij overlijden en/of huwelijk?
Leeftijden kunnen inderdaad ontbreken omdat ze niet zijn opgenomen in de data die door de deelnemende archieven worden aangeleverd, bij wie op de eigen website ook geen leeftijden worden vermeld, of omdat ze in het verkeerde dataveld zijn opgenomen.

Waarom ontbreken de gegevens van een plaats?
Gegevens kunnen ontbreken omdat de betreffende gegevens nog niet zijn gedefinieerd of omdat het gebruikte formaat van de data volledig afwijkt van de gebruikte standaard, waardoor deze gegevens niet tegelijk met de andere gegevens in WieWasWie geïmporteerd konden worden.

Hoe kan ik fouten doorgeven?
Verbeteringen en foutmeldingen over de getoonde informatie kun je via de button 'Plaats opmerkingen' op de uitgeklapte akte of via de documentdetailpagina doorgeven. Deze opmerkingen worden door WieWasWie doorgestuurd naar de archiefinstelling, die de eigenaar is van de data. Als deze de opmerkingen heeft verwerkt, wordt de gecorrigeerde data door ons weer in WieWasWie geplaatst. Je moet daarvoor wel gratis zijn geregistreerd of een abonnement hebben en tevens zijn ingelogd op de website.
Niet alle archiefinstellingen verwerken de opmerkingen even snel. Als de informatie betrekking heeft op Open Data wordt de informatie niet automatisch weer bijgewerkt.

Waarom kan ik geen recente akte vinden?
Aktes van de burgerlijke stand worden pas na een bepaalde periode openbaar gemaakt. Overlijdensaktes komen na 50 jaar vrij, huwelijksaktes na 75 jaar en geboorteaktes na 100 jaar. Bovendien stellen sommige archieven hun aktes in blokken van vijf of tien jaar beschikbaar ter inzage. Voor relatief recente gegevens - ongeveer de afgelopen honderd jaar - ben je daarom aangewezen op andere bronnen, zoals persoonskaarten en -lijsten. Ook familieadvertenties en –drukwerk uit onze collectie kunnen helpen met het vinden van recente gegevens