Nieuws

Schatkist vol gegevens van emigranten

17-11-2018: Vrijwilligers ontsluiten de passagierslijsten van de Holland-Amerika Lijn. De miljoenen namen van landverhuizers zijn van grote waarde voor onderzoek naar familiegeschiedenissen.

WieWasWie introduceert LINKS

14-11-2018: Vanaf vandaag worden in WieWasWie huwelijksakten van de Burgerlijke Stand aan elkaar gekoppeld. Hiermee kun je in kortere tijd je stamboom opbouwen vanaf de invoering van de Burgerlijke Stand en relaties leggen, die eerst niet (eenvoudig) tevoorschijn zouden zijn gekomen.

Persbericht: nieuw VeleHanden project

23-10-2018: Stadsarchief Rotterdam en WieWasWie starten een nieuw VeleHanden project voor het ontsluiten van de passagierslijsten van de Holland-Amerika Lijn (HAL).

101 Best Websites for genealogy

23-09-2018: Het Amerikaanse Family Tree Magazine heeft WieWasWie opgenomen in de lijst van ‘101 Best Websites for genealogy’.

Familiegeschiedenis in de buurt - Middelburg

07-08-2018: Het CBG trekt dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. De eerstvolgende editie van het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is op vrijdag 31 augustus in Middelburg.

Nieuwe toevoegingen aan WieWasWie

08-08-2018: In de afgelopen weken zijn er veel nieuwe persoonsgegevens toegevoegd aan WieWasWie. We zetten ze even op een rijtje.

Slavenregister Suriname in WieWasWie

01-07-2018: Surinamers en Antillianen herdenken vandaag dat Nederland 155 jaar geleden de slavernij afschafte. Het is tevens het moment waarop de Surinaamse slavenregisters online staan. Voor mensen die op zoek zijn naar hun afkomst is dat een grote doorbraak.

Best website European Genealogy

18-05-2018: Wij zijn trots! De Engelse uitgever 'Who Do You Think You Are? Magazine' heeft WieWasWie op de tweede plaats gezet in het overzicht van 'Best European Genealogy Websites'!

Familiegeschiedenis in de buurt

06-04-2018: Het CBG trekt dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. De eerstvolgende editie van het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is op zaterdag 26 mei in Haarlem.

Familiegeschiedenis in de buurt - Assen

26-02-2018: Het CBG trekt dit jaar het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken en genealogen een ontmoetingsplek te bieden. De primeur van het evenement ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is op vrijdag 30 maart 2018.

Ruim 455.000 Brabantse boeven in WieWasWie

17-01-2018: Ruim 455 duizend kruimeldieven, moordenaars, stropers en pyromanen in WieWasWie. Allemaal boeven uit de inschrijvingsregisters van de Brabantse Huizen van Bewaring (1812-1925). Heb jij criminele voorouders?

Bezoek WieWasWie tijdens de HCC!genealogiedag op 7 oktober in Rotterdam

21-09-2017: HCC!Genealogie organiseert op 7 oktober 2017 bij Stadsarchief Rotterdam een genealogische markt waar ook CBG en WieWasWie aanwezig zullen zijn. Verder bemannen medewerkers van het archief en regionale verenigingen een helpdesk. Ook worden er door het archief lezingen en rondleidingen gegeven.

Persbericht: samenwerking WieWasWie met de Koninklijke Verzamelingen

04-07-2017: Heeft uw voorouder bij het Koninklijk Huis gewerkt? WieWasWie helpt u vanaf vandaag het antwoord op deze vraag te vinden. De Koninklijke Verzamelingen hebben zo’n vijftig stamboeken gedigitaliseerd en online toegankelijk gemaakt via VeleHanden. Op WieWasWie.nl kan iedereen eenvoudig deze collectie doorzoeken.

Website WieWasWie verbeterd

15-03-2017: De vernieuwde website van WieWasWie is vandaag gelanceerd. Sinds 1 februari konden stamboomonderzoekers de nieuwe website testen in bèta. Zij raakten enthousiast, net als mensen die een start willen maken met het uitzoeken van hun familiegeschiedenis: op de nieuwe site is het nog eenvoudiger om onderzoek te doen naar familiegeschiedenis.

Vervanging WieWasWie site

13-03-2017: Het is bijna zo ver, de bètaversie gaat de oude website definitief vervangen. We vernieuwen de website op woensdag 15 maart en daardoor zal de website die ochtend vanaf circa 8:00 uur tijdelijk niet bereikbaar zijn. We zullen proberen dat je de nieuwe website binnen een uur weer kunt gebruiken.

WieWasWie gegevensversleuteling

16-02-2017: De vernieuwde WieWasWie website is nu ook voorzien van een veiligheidscertificaat en maakt gebruik van versleutelde gegevens.

WieWasWie zet familiegeschiedenis nog beter op de kaart

30-01-2017: Het vernieuwde WieWasWie.nl is sinds vandaag als bètaversie online. Met deze nieuwe website maakt WieWasWie het stamboomonderzoekers eenvoudiger online onderzoek te doen naar hun familiegeschiedenis.

Openbaarmaking akten Burgerlijke Stand

23-01-2017: Voor akten van de Burgerlijke Stand geldt een tijdelijke geheimhoudingsplicht. Geboorteakten mogen pas openbaar gemaakt worden na 100 jaar, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar. WieWasWie is deze maand ook weer uitgebreid met nieuwe akten.

Nieuwe bronnen beschikbaar dankzij Openbaarheidsdag

10-01-2017: Openbaarheidsdag 2017 vond plaats op 3 januari jl. Vanaf die dag zijn tal van interessante archiefbronnen zonder beperking beschikbaar gekomen. Dat betekent ook weer mooie toevoegingen op WieWasWie.